Katso nyt 24/7 suora lähetys Veljesten valo -valo- ja äänitaideteoksesta – jokaisella seitsemällä veljeksellä oma päivänsä

Tervetuloa meditatiiviselle matkalle valotaiteen ja Seitsemän veljeksen kanssa.

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden Nurmijärvellä avaa Veljesten valo -ääni- ja valoteos, kun Helsinki–Tampere-moottoritien ylittävä Nurmijärven risteyssilta ja sen viereiset kalliot valaistaan seitsemäksi illaksi ja yöksi 2.–9.2.2020. Live aloitetaan Jukolan Juhanin kaksipäiväisellä lähetyksellä. Liven löydät täältä:

Valotaiteilija Antti Helmisen ja äänitaiteilija Antti Nykyrin teoksessa kunnioitetaan niin suomen kieltä kuin Aleksis Kiven pääteosta:

“Seitsemästä veljeksestä poimitut veljesten sitaatit on luettu ääniraidoiksi. Ne ovat puolestaan muunnettu tiedostoiksi, joilla teoksen valoja ohjataan”, kertoo valotaiteilija Antti Helminen.

“Valaistus mukailee veljesten repliikkejä ja heidän kasvutarinaansa. Sillasta tulee näin veljesten sanoja totteleva teos.”

Jokaisella veljeksellä on teoksessaan oma päivänsä; teos on joka päivä erilainen. Viikon avaa veljeksistä vanhimman Jukolan Juhanin kaksipäiväinen putki. Tiistaista alkaen vuorossa ovat järjestyksessä Tuomas (tiistai), Aapo (keskiviikko), Simeoni (torstai), Timo (perjantai), Lauri (lauantai) ja viimeisenä nuorin Eero (sunnuntai.) Kunkin veljeksen vuoro vaihtuu aina keskiyöllä. 

Teoksen ovat touteuttaneet Electro Waves ja Sun Effects Nurmijärven kunnan tilaamana.

Valoteoksen toteuttamisen ovat mahdollistaneet Nurmijärven kunta, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Nurmijärven sähkö.