Kilpailu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille: Hirmuista! Ihanata! – Seitsemän veljestä nyt


Aleksis Kiven romaani Seitsemän veljestä täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Sen kunniaksi Aleksis Kiven Seura ja Äidinkielen opettajain liitto julistaa kilpailun yläkoulujen ja toisen asteen koulujen opiskelijoille.

Kilpailussa etsitään tämän päivän näkökulmaa seitsemän veljeksen elämästä ja seikkailuista kertovaan romaaniin. 

Kilpailutyön aiheeksi voi valita esimerkiksi jonkin tapahtuman tai yksityiskohdan romaanista, jonkun veljeksen tai muun romaanin henkilön esittelyn, henkilöiden väliset suhteet, romaanin tapahtumapaikan tai -ajan tai jonkun itselle tärkeän teeman romaanista. Tai voit vaikka esitellä koko romaanin valitsemallasi tavalla. 

Kilpailun teemat

Kilpailuun voi osallistua kahdella vaihtoehtoisella teemalla. 

1.  7 VELJESTÄ 3 MINUUTISSA

Tee video, jossa kerrot Seitsemän veljestä -romaanista itse valitsemastasi näkökulmasta. Videon enimmäispituus on 3 minuuttia.

2.  SEITSEMÄN VELJESTÄ TÄNÄÄN 

Miten romaani elää ja puhuttelee tämän päivän ihmisiä. Pohdi, tutki, kuvaile tai kerro, mikä romaanissa puhuttelee, liikuttaa, inspiroi, ihmetyttää, ärsyttää, ihastuttaa tai naurattaa sinua. Työn toteutustapa on vapaa. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi pohtiva tai fiktiivinen teksti, video, podcast, kuva tai kuvasarja, musiikkitallenne tai Powerpoint-esitys. Videoiden ja äänitallenteiden enimmäispituus on 3 minuuttia.

Aleksis Kiven Seura palkitsee parhaat kilpailutyöt. Yhden osallistujan tai osallistujaryhmän kilpailutöiden määrää ei ole rajattu.

Kilpailun säännöt

Kilpailun järjestäjä
Järjestäjä: Aleksis Kiven Seura yhteistyökumppaninaan Äidinkielen opettajain liitto.

Kilpailuun osallistuminen
Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen seitsemanveljestanyt@gmail.com joko liitetiedostoina tai viestin oheen linkitettynä.  Osallistumisen yhteydessä pitää antaa myös seuraavat tiedot:

– osallistujan tai osallistujaryhmän jäsenten nimet
– tieto omasta kilpailusarjasta sekä oman koulun nimi
– osoite
– sähköpostiosoite
– puhelinnumero

Osallistujalla tulee olla täydet oikeudet kilpailutyössään käyttämäänsä aineistoon. Kilpailutyö ei saa rikkoa Suomen lainsäädäntöä, tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia eikä se saa olla loukkaava, epäsiveellinen, syrjivä tai hyvien tapojen vastainen. Osallistuja sitoutuu siihen, ettei kilpailuun osallistumisesta eikä siihen liittyvän kuvan tai äänen käytöstä aiheudu järjestäjälle mitään kuluja, velvoitteita tai vahinkoa.

Järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailutöitä tai osia niistä verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan ilman erillistä korvausta.

Kilpailutöiden tekijänoikeudet säilyvät niiden tekijöillä. 

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteessa seitsemanveljestanyt@gmail.com.  

Osallistumisaika
Kilpailuun voi osallistua 1.3.–31.5.2020.

Palkinnot

Yläkoulun sarja

  1. palkinto 500 €
  2. palkinto 300 €
  3. palkinto 200 €

Toisen asteen sarja

  1. palkinto 500 €
  2. palkinto 300 €
  3. palkinto 200€

Kilpailuraati voi harkintansa mukaan jakaa palkintorahat myös toisin tai jättää palkinnon jakamatta.

Voittajien valinta ja palkintojen lunastus:
Kilpailun voittajat valitsee järjestäjien edustajista koostuva palkintoraati. Voitosta ja sen lunastamisesta ilmoitetaan voittajille henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä. Kilpailun voittajat julkistetaan järjestäjien verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa lokakuussa 2020.

Säännöistä
Osallistumalla kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan kilpailun sääntöjä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeudet sääntömuutoksiin. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista esteistä, jotka vaikuttavat kilpailuun osallistumiseen. Järjestäjällä on oikeus kilpailun muuttamiseen, jatkamiseen tai keskeyttämiseen teknisen ongelman tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi. Osallistujilla ei tässä tapauksessa ole oikeutta korvaukseen. 

Aleksis Kiven Seura on saanut kilpailuun tukea Suomen Kulttuurirahastolta.
Kilpailu on osa Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden ohjelmaa.

Yhteystiedot: Aleksis Kiven Seura, seitsemanveljestanyt@gmail.com