On vuosi 2020 ja Jukolan Seitsemän veljestä ovat nyt somessa

Jukola Bros -somedraaman kesäuusinta alkaa

Aleksis Kiven seitsemän veljestä ovat perustaneet oman sometilin päivitelläkseen kerralla kaikille kuulumisia elämästään; veljessarjan oman lifestyle-someblogin löydät Jukola Bros -tileiltä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Niin Juhani Juhaninpoika Jukola kuin Eräs Lukkarikin esiintyvät Seitsemän veljestä -kirjaan rennosti nojaavassa Jukola Bros -somedraamassa, jonka kesäuusinta käynnistyy nyt heinäkuun alussa.

Jukolan veljesten elämään somessa pääset mukaan ottamalla seurattavaksi haluamassasi kanavassa @JukolaBros -käyttäjätilin (Instagramissa @JukolaBros1870). Näät päivitykset ja pysyt mukana tarinassa parhaiten, jos laitat veljesten sometilille ilmoitukset päälle haluamassasi kanavassa.

Näin Jukola Brosien päivitykset näkyvät sinun Facebookissa paremmin

Melli Maikkula nauraa Aleksis Kiven kanssa

Jukola Bros -somedraaman on käsikirjoittanut Melli Maikkula, omien sanojensa mukaan suuresti vapauksia ottaneena. Televisioon paljon komediaa ja viihdettä käsikirjoittanut ja ohjannut Maikkula korostaa Seitsemän veljeksen kansankomediallista luonnetta. 

”Vaikka teoksessa käytetään nykynäkökulmasta juhlallista ja jykevää kieltä, sivuilta löytyy hurja määrä vitsejä. Kiven tarkoitus on ollut hauskuuttaa ja viihdyttää lukijoita.”

”Somedraamaa käsikirjoittaessani poimin teoksesta teemoja, jotka kiinnostavat ja nousevat esiin tässä ajassa, 150 vuotta julkaisuajankohtaa myöhemmin”, Maikkula toteaa.

Löysipä Melli Maikkula myös Kiven version yhteiskunnan kahtiajakautumisesta:

”Kivi laittaa Jukolan veljekset ottamaan säännöllisesti yhteen Toukolan poikien kanssa. Veljeksillä, joiden lukutaito on vielä hakusessa, loppuvat mittelöissä sanat moneen kertaan. He eivät osaa turvata kuin nyrkkeihin.”

”Aleksis Kivi muistuttaa lukijaansa siitä, että tieto ja lukeneisuus on valtaa. Viesti on toimiva myös tällaisena faktojen vääristelyn aikana. Kirja – on se sitten missä muodossa tahansa – kannattaa ottaa käteen”, Melli Maikkula summaa.

Juhani somettaa

Seitsemän veljestä -teoksen 150-vuotisjuhlaa vietetään Nurmijärvellä, Aleksis Kiven synnyinkunnassa, koko vuoden ajan. Juhlavuoden kantava teema on lasten ja nuorten lukutaito sekä yleisen lukuinnon lisääminen. Jukola Bros -somedraama on yksi kunnan tavoista lisätä lukuintoa ja houkutella kaikenlaisia lukijoita rohkeasti Kiven teoksen pariin.

”Tänä päivänä lukutaito on entistä laaja-alaisempi käsite. Juhlavuoden aikana haluamme nostaa esiin myös medialukutaidon merkityksen. Suomessa on jo monta sukupolvea, joille luontevin tapa tutustua klassikkoteokseen tapahtuu esimerkiksi Instagramin kautta. Yhtä lailla on sukupolvia, jotka osaavat ulkoa sitaatteja Kiven teoksista, mutta eivät hallitse emojien tai aihetunnisteiden käyttöä”, toteaa Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

”Koska kutsumme koko Suomen mukaan juhlimaan 150 vuotta täyttävää Seitsemän veljestä -teosta, sosiaalisen median kanavat ovat saavutettavissa kaikenlaisten kunta- ja maarajojen yli.”