Red Nose Company teki Don Quijote ­-esityksestään 7 veljestä juhlaspesiaalin

Juhlavuoden tilausesitys nähdään vain kerran

HUOM. Esitys siirtyy uudelle päivälle – uusi näytöspäivä on 13.11.2020. Lisätietoja tekstin lopussa!

Hiljattain Ruotsin kiertueelta palannut teatteriryhmä Red Nose Company valmistautuu parhaillaan Don Quijote – 7 veljestä juhlaspesiaalin esittämiseen Nurmijärvellä.

“Tämä esitys on kerran elämässä -kokemus, eikä tätä tulla näkemään tämän jälkeen enää ikinä”, näyttelijä Tuukka Vasama sanoo.

Tuukka Vasman ja Timo Ruuskasen esittämä ja Tampereen Työväen Teatterin johtajan Otso Kauton ohjaama näytelmä nähdään Monikkosalissa lauantaina 21. maaliskuuta kello 15.00 perjantaina 13.11.2020 kello 19.00.

“Odotettavissa on huikea teatterikokemus, joka on samaan aikaan hauska, viihdyttävä ja ajatuksia herättävä.”

Vasama ja Ruuskanen tekivät tilauksesta Don Quijote -esityksestä version Nurmijärveä ja Seitsemän veljeksen juhlavuotta varten. Don Quijote on tragikomedia hulluksi tulleesta miehestä, joka kuvittelee olevansa ritari, ja lähtee parantamaan maailmaa aseenkantajansa Sancho Panzan kanssa.

Pitkin Suomea esiintymässä kiertävä näyttelijäkaksikko kertoo kokevansa sukulaisuutta Don Quijotea ja Sancho Panzaa kohtaan.

“Jossain vaiheessa Timon kanssa tajusimme, että mehän olemme kuin Don Quijote ja Sancho Panza. Tuosta ikonisesta kaksikosta on lähtenyt liikkeelle kokonainen koomisten parivaljakoiden sarja, johon kuuluvat muun muassa Ohukainen ja Paksukainen, sekä Pekka ja Pätkä.”

Aleksis Kivi oli lukenut Don Quijoten, ja romaanin vaikutus näkyy hänen tuotannossaan. Kuten Cervantes, myös Kivi sekoitti teksteissään ylevää ja rempseää, ja molempien kirjailijoiden teoksissa huumori nousee usein juuri näiden vastakohtien välisestä ristiriidasta.

 Kivi ja Seitsemän veljestä ovat voimakkaasti läsnä juhlaspesiaalissa.

“Esityksessä tullaan näkemää ainakin Juhani ja Eero, Vasama lupaa. Myös Venlan perään haikaillaan.”

Kriitikoiden kehuman Red Nose Companyn esitykset puhuttelevat kaiken ikäistä aikuisyleisöä, ja niissä ovat viihtyneet yhtä hyvin lukiolaisryhmät kuin ikäihmisetkin.

Vasama pitää merkityksellisenä sitä, että Red Nose Companyn esitykset tarjoavat mahdollisuuden käsitellä taiteen kautta tosia ja tärkeitä asioita.

“Tämä esitys on kaiken muun ohessa myös eräänlainen älykkään kirjallisuushuumorin ilta”, näyttelijä summaa.

Red Nose Company & Don Quiote
Kuva: Otso Kautto

Red Nose Company: Don Quijote, 7 veljestä juhlaspesiaali
la 21.3. klo 15.00 peruuntuu koronaviruksen leviämistä estävien toimien takia. Esitys siirtyy.
Uusi esitysaika on pe 13.11.2020 klo 19.00.
Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala.
Kesto n. 2,5 h sisältää väliajan.
Tapahtuman järjestää Nurmijärven kulttuuripalvelut

Uuteen 13.11. näytökseen käyvät samat liput. Myös tapahtuman bussikuljetukseen Helsinki-Monikkosali-Helsinki ostetut liput käyvät sellaisenaan 13.11. järjestettävään kuljetukseen. Jos aika ei sovi sinulle tai haluat palauttaa lippusi, lippujen palautuksesta tulee jättää tieto torstaihin 30.4. Lippupisteen palautusjärjestelmään osoitteessa
https://web.lippu.fi/palautus

Pahoittelemme tilannetta!

Marraskuun esityksen liput liput:
Liput Lippupisteestä www.lippu.fi 25 € / 23 € /16 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)
Mahdollisuus myös ostaa meno-paluu kuljetus Helsingistä tapahtumalipun ostamisen yhteydessä. 

Lisätietoa esityksestä ja Red Nose Companysta https://www.rednose.fi/ohjelma/don-quijote/ Monikkosali www.monikkosali.fi