Rukkaset! Venla Männistön ja Juhani Jukolan suhteen dramaattinen käänne

Kohusuhde Venla Männistön ja Jukolan Juhanin välillä on taas saanut uuden käänteen. Koko kevään villeinä liikkuneet huhut kesähäistä saivat vahvistusta, kun Jukolan veljessarja tavattiin matkalla Männistöön. Toimitukseen tulleen videon perusteella veljekset olivat äänekkään ”iloisella mielellä” jo ennen puolta päivää.

Toimittajamme yhytti veljeksiin törmänneen paikkakuntalaisen tapahtumapaikalta:
”Tässä minä törmäsin niihin! Ja hyvä, että en kaatunut! Lonkka jos olisi murtunut niin se olisi ollut kyllä viimeinen tikki. Yhtään eivät eteensä katso! Nykynuorisolla ei ole mitään tapoja, nimettömänä pysyttelevä rouva kertoo. – Niin hirveä meteli eikä mitään tapoja! Kaikki ne sitä hokivat, että nyt haetaan Jukolaan emäntä. Niin polleina koko porukka, ihme ettei olleet oven raamit kaulassa kaikilla. Ja sellaisissa retkuissa kun ne olivat! Minä sanoin, että saippualla teidän suunne pitäisi pestä ja lipeään teidät pitäisi pistää likoamaan. Niin kuin sonnilauma se on koko Jukolan poikajoukko. Luojalle kiitos, että minulla ei ole tytärtä! Ihan puistattaa ajatella, että jos olisi ja alkaisi vehdata jonkun Jukolan pojan kanssa, enkä mitään voisi. ”

Veljesjoukon äänekästä ja riehakasta matkaa Männistöön seurasi paikan päällä kymmenpäinen uteliaiden kyläläisten joukko ja monien mukaan voitonvarmat veljekset olivat niin sanotusti juttutuulella.

”Hehän eivät mitenkään salanneet matkansa tarkoitusta. Päinvastoin! Kyllä se selväksi tuli, että millä asialla ne olivat. Naistahan ne olivat menossa hakemaan ja kun minä kysyin, että oikein seitsemääkö kerralla niin alkoi sen päiväinen naurunremakka, joka loppui vasta kun se nuorimmainen huusi, että ”Eikun meidän Juhanille vaan haetaan vaimoksi Männistön Venla. ” Liekö tuo ollut suurikin salaisuus kun tuleva sulhasmies tuuppasi veljensä kumoon ja paineli sanaa sanomatta metsään ja toiset veljet kompuroivat sitten perässä”, naureskeli toinen Jukolan poikien edesottamuksia jo pidempään seurannut kyläläinen.

Toimittajamme tavoitti myöhään illalla Juhani Jukolan, mutta mies ei suostunut kommentoimaan kosioretkeään ja sen tuloksia mitenkään vaan lopetti puhelun lyhyeen. Venla Männistö sen sijaan vastasi toimittajan kysymykseen mahdollisten hääkellojen kilinästä suorasukaiseen tyyliinsä:

”Tiedoksi kaikille: minä en mene naimisiin miehen kanssa, joka tarvitsee kosinnan tueksi kuusi veljeään. Minä en halua seitsemää aviomiestä, vain yhden.”

”Entä suhde Juhani Jukolaan? Onko se nyt ohi?”

”Toimittajalla menee nyt juorut ja faktat sekaisin. Ei kannata uskoa kaikkea mitä kylillä puhutaan. Mitään suhdetta ei ole koskaan ollutkaan. ”

”Mutta voisiko olla?”

”Aika näyttää”, Venla Männistö sanoi ja kiitti soitosta.

Kirjailija Eppu Nuotion kirjoittama Rukkaset! Venla Männistön ja Juhani Jukolan suhteen dramaattinen käänne -uutinen on aiemmin julkaistu Eteläisen Hämeen Uutiset -julkaisussa alkuvuodesta 2020.

Kuvituskuva: Erkki Tanttu