Seitsemän veljeksen juhlavuosi jatkuu verkossa – tässä kuusi vinkkiä!

Vaikka poikkeustilanne on peruuttanut Nurmijärven kunnan Seitsemän veljestä 150 -tapahtumat tältä keväältä, löytyy hitaiden päivien ja iltojen viihdykkeeksi verkosta paljon myös erilaisia Seitsemän veljestä -sisältöjä. Tässä kuusi tärppiä Seitsemään veljekseen verkossa!

1.

Miten Aleksis Kiven seitsemän veljestä istuvat sosiaaliseen mediaan – mitä Venla twiittaisi, mistä Juhani päivittäisi? Jukola Bros -somedraamaa alusta loppuun selaamalla voit seurata veljesten elämää some-mitassa.
Facebookissa @JukolaBros
Instagramissa @JukolaBros1870
Twitterissä @JukolaBros

2.

Juhlavuoden verkkosivuilla julkaistaan erilaisten, kiinnostavien kirjoittajien juttusarjaa Jukolan veljeksistä ja Aleksis Kivestä. Mitä veljekset sanoisivat tämän päivän ihmisille, miten heidän tarinansa merkitys on vuonna 2020? Lue esimerkiksi toimittaja Kimmo Oksasen tunteisiin osuva kirje Aleksis Kivelle.

3. ja 4.

Jos lukeminen ei aina nappaa, Seitsemän veljestä elää myös Yle Areenassa niin äänikirjana kuin näyteltynä kuunnelmanakin.
Kuunnelmaan pääset täältä
Ja äänikirjaan täältä.

5.

Tiedon äärellä rauhoittuville ja kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille – Seitsemästä veljeksen taustoista ja teemoista sekä Aleksis Kiven elämästä, kielestä ja merkityksestä suomalaiselle kulttuurille löytyy laaja aineisto Aleksis Kivi -kansalliskirjailija -sivustolta! Katso myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Aleksis Kivi -verkkoaineisto.
aleksiskivi-kansalliskirjailija.fi

6.

Entä kuka veljeksistä itse olisit? Löytyykö perheestänne ehkä joukko Juhaneja vai kirjavampi veljessarja? Kokeile Nurmijärven museon Sielunveljesi-testissä!
www.seitsemanveljesta.net/sielunveljesi