Seitsemän veljestä -kirjan naisten kunniaksi oma korusarja

“Talo ilman aitan polulla astelevaa emäntää, on kuin pilvinen päivä, ja sen perheenpöydän päässä asuu ikävyys kuin riutuva syksy-ilta”, toteaa Jukolan veljesten Aapo haaveellisesti. Seitsemän veljestä -romaanin naiset ovat nyt inspiroineet kokonaisen seitsemän korun Ihanainen-korusarjan.

Kuva: Tarinakoru

Nurmijärveläinen kultaseppä ja korusuunnittelija Tarja Rantala lähti Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlan innostamana palaamaan Aleksis Kiven teoksen pariin. Tällä kertaa esiin nousivat kirjan naiskuvaukset:

”Aleksis Kivi on viljellyt yllättävääkin huumoria Seitsemän veljeksen naiskuviin, ja kerronnan kieli on iloista”, kuvaa Rantala. ”Teksti on hauskaa, ja hahmot ympäriltämme tunnistettavia persoonia.”

Seitsemän veljeksen naiskokemukset olivat kirjan alussa varsin vähäisiä – pojat viihtyivät omissa menoissaan, eivätkä lukutaidottomina maalaispoikina näyttäytyneet kovin houkuttelevina puolisoina. Veljessarjasta vain Jukolan Juhani oli vieraillut Turussa asti:

”Siellä hän näki tyttöjä kuin posliinivauvoja. Ja heidän kaulansa, valkea kuin rieskamaito ja poski ruttopunainen ja silmät paloi päässä kuin päiväpaisteessa kaksi roviotulta”, kuvailee Rantala Aleksis Kiveä mukaillen.

Ihanainen-korusarjassa variaatioita löytyy seitsemän, kuten veljeksiäkin. Hopeasta valmistetuissa koruissa on kussakin erivärinen korukivi kirkkaasta topaasista violettiin ametistiin. Jokaiselle hartevalle, palleroiselle, viekaskatseiselle, vahvalle ja liinatukkaiselle naasikalle, emännälle ja lempilinnulle Tarja Rintalan suunnittelemat korut löytyvät Tarinakorun kaupasta.

Tarinakoru
www.tarinakoru.fi