Seitsemän veljestä luetaan ääneen ja kannesta kanteen 2.2. lukumaratonissa

Klaukkalan kirjastossa aloitetaan Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen juhlavuosi lukemalla koko teos ääneen yhden päivän aikana. Lukumaraton pidetään sunnuntaina 2.2.2020, jolloin tulee kuluneeksi päivälleen 150 vuotta Seitsemän veljeksen ensimmäisten vihkojen ilmestymisestä.

Lukumaratoniin on lähtenyt mukaan niin tavallisia kirjastonkäyttäjiä kuin tunnetumpiakin lukijoita. Lukumaratoonareissa ovat muun muassa kunnanjohtaja Outi Mäkelä, Matti Vanhanen, laulaja Juha Poikela, muusikko Vesa Haaja sekä kirjailija ja toimittaja Satu Vasantola.

Lukumaratonilla tuodaan Kiven Seitsemän veljestä uudella tavalla kaikkien nurmijärveläisten tietoisuuteen moniäänisyyden ja yhdessä tekemisen kautta. Siispä äänensä saavat kuuluviin monenlaiset lukijat eri taustoista. Yksin ei kukaan voi lukea ääneen koko teosta yhteen menoon, mutta voimalla useamman miehen ja naisen tämäkin saadaan onnistumaan.

Mitään ryppyotsaista lukukiriä ei ole luvassa. Lukumaraton on hauska tilaisuus, jossa kukin lukija saa lukea kirjaa pätkän kerrallaan omalla tyylillään. Yhteinen lukemistaival aloitetaan heti aamulla kello kahdeksalta ja se jatkuu iltamyöhäiselle saakka. Lopullinen päättymisaika on yllätys niin lukijoille kuin tilaisuuden järjestäjillekin, mutta tarina pyritään saamaan päätökseen iltakymmeneen mennessä. 

Yleisö on tervetullut seuraamaan luku-urakan edistymistä ja tarinan kulkua vaikka koko päivän ajaksi. Kirjaston lukusalissa esitetään samaan aikaan eri filmatisointeja Seitsemästä veljeksestä, ja halukkaat voivat tehdä itselleen juhlavuoden pinssin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lukumaraton: Seitsemän veljestä kannesta kanteen

sunnuntaina 2.2.2020
klo 8.00–
Klaukkalan kirjastossa

Lukumaratonin yhteydessä voi ostaa ensimmäistä kertaa Seitsemän veljeksen juhlavuoden kunniaksi painettua keräilyseteliä. Euroopan keskuspankin luvalla painettuja nolla-euron seteleitä on myynnissä rajattu numeroitu erä. Setelin hinta on kolme euroa.