Syksyllä reippaillaan porukalla Taaborinvuorelle

Seitsemän veljeksen vaellus on koko perheen ulkoilutapahtuma

Lauantaina 19.9. järjestettävä Seitsemän veljeksen vaellus tarjoaa liikunnan ja kulttuurin iloja samassa paketissa. Parhaaseen ruska-aikaan sijoittuva tapahtuma haastaa osallistujat patikoimaan Taaborinvuorelle Jukolan veljesten mukaan nimettyä vaellusreittiä pitkin.

Vaellus starttaa Maaniitun koulun pihalta kello 9.30. Reittiä voi kulkea oman valintansa mukaan joko reippaasti tai hitaammin. Kysymyksessä ei laisinkaan ole nopeuskilpailu – vaellus on kaiken kuntoisille tarkoitettu rento ulkoilutapahtuma. Patikka kulkee Myllykosken kautta Palojoen kulttuurimaisemiin. Matkalla voi nähdä muutakin kiinnostavaa kuin kauniit maisemat, sillä reitin varrella on luvassa kaikenlaista yllätysohjelmaa. Perillä määränpäässä tarjolla on virvokkeita, musiikkia ja uniikkia Taaborin tunnelmaa. Osallistujat voivat myös ottaa vaellukselta muistoksi selfie-kuvat Seitsemän veljeksen juhlavuoden seinäkkeen edessä tai mäelle pystytetyssä jalkapuussa.

Taaborilta järjestetään bussilla paluukuljetus Nurmijärven kirkonkylälle. Suosittelemme kuitenkin, että osallistujat sopivat itselleen oman paluukyydin, mutta mahdollista on myös palata bussin kyydissä.

Jos yhdeksän ja puolen kilometrin yhdensuuntainen matka tuntuu liian pitkältä, voi vaelluksesta tehdä lyhennetyn version päättämällä retken Myllykoskelle. Silloin yhdensuuntaiseksi pituudeksi tulee noin neljä kilometriä.

Huonon sään sattuessa tapahtuma perutaan. Pienet sadekuurot eivät aiheuta perumista, mutta jos koko päiväksi ennustetaan sadetta tai on tulossa syysmyrsky, tapahtumaa ei järjestetä. Tilanteesta tiedotetaan Nurmijärven kunnan Facebook-sivuilla ja kunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

www.nurmijarvi.fi/tapahtumat ja
Nurmijärven kunnan Facebook-sivu

Ilmoittautuminen ennakkoon tai lähtiessä:
www.nurmijarvi.fi/tapahtumat.

Seitsemän veljeksen vaellus la 19.9.

Reittivaihtoehdot:
Maaniitun koulu–Taaborinvuori: 9,5 km, meno-paluu 19 km

Maaniitun koulu–Myllykoski: noin 4 km, meno-paluu noin 8 km

Aikaa kannattaa varata vähintään 2,5 tuntia, jotta voi halutessaan pysähtyä matkan varrelle pitämään taukoa tai seuraamaan yllätysohjelmaa. Koko reitin kulkemiseen menee reippaalla kävelyvauhdilla noin 1 h 45 min.

Aikataulu
klo 9.30 kävelijöiden lähtö Maaniitun koulun pihalta, os. Heikkiläntie 27, Nurmijärvi
klo 11–14 Taaborinvuoren museot ja kahvilat auki, musiikkia, selfieitä, jalkapuut,
klo 12.30 alkaen paluukuljetus bussilla Taaborinvuori–Kirkonkylä

Turvallisuusohjeita ja infoa
Muista pitää turvaväliä reitillä ja Taaborinvuorella
Ota mukaan juotavaa, pienet eväät ja käsidesiä
Reitillä on ensiaputaitoista henkilökuntaa EA-laukkujen kanssa
Taaborinvuorella on yleisövessat, reitin varrella ei ole vessoja

Säävaraus
Tapahtumaa ei järjestetä, jos säätiedotus lupaa koko päiväksi sadetta tai myrskyä
Seuraa tiedotusta Nurmijärven kunnan Facebookissa ja kunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa

Tapahtuman järjestää Nurmijärven kunta, ja mukana on liikunta-, nuoriso- sekä kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Yhteistyössä myös paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita.

kuva: Tarmo Pekola