Kurranlyönnin näytösottelu Seurasaaressa

Seitsemän veljeksen 150-juhlavuoden innoittamana Aleksis Kiven Seura on tehnyt hartiavoimin työtä elvyttääkseen Kiven klassikostakin tuttua suomalaista kansanurheilua. Kurranlyönti oli menneinä aikoina yhtä tavanomaista kilvoittelua kansan keskuudessa kuin nykypäivän jokatalviset pipolätkäpelit. Sittemmin aika ajoi kurrasta ohi, mutta laji on hallavuosiensa aikana odottanut uutta hetkeä palata ansaitsemalleen paikalle urheilukulttuurissamme.

Kurranlyönnin elvytyksen edetessä Kiven Seura päätyi pohtimaan mistä saisivat pelaajat näytösotteluunsa. Menneinä aikoina oli usein tapana, että otteluissa olivat vastakkain naapurikylien joukkueet, jonka vuoksi kamppailuissa oli voiton lisäksi myös oman kylän maine pelissä. Ajatuksesta inspiroituneena Seura päätti lähestyä kotimaisen kirjallisuuden ainejärjestö Putkinotkoa sekä folkloristiikan ja kansantieteen ainejärjestö NEFA-Helsinki ry:tä, ajatuksena tarjota mahdollisuus välienselvittelyyn. Ainejärjestöjen välillä ei (tiettävästi) ole aiemmin ollut kilpailullista jännitettä, mutta ratkaisuksi siihen luotu näytösottelu semmoista taatusti synnyttää!

Kutsummekin kaikki Kiven ystävät seuraamaan ottelua ja kannustamaan taitavamman joukkueen voittoon! Juhlakentän yhteydessä on katsomo, joten seuraaminenkin tapahtuu yhtä mukavasti kuin missä tahansa urheilukilpailussa. Paikalla on myös Seurasaarisäätiön ylläpitämä kioski, jossa on tarjolla ruokaa: kioski on jopa räätälöinyt oman nimikkoannoksen tapahtuman kunniaksi. Seurasaarisäätiö on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Näytösottelu järjestetään Seurasaaren juhlakentällä klo 14:00 alkaen. Nykytiedon valossa MTV3 tulee kuvaamaan tapahtumasta koosteen iltauutisiinsa, joten olemalla paikalla tiedät mistä kansa puhuu seuraavat aamut kahvipöydissään.

Mahdollisten koronavirukselle altististumisten jäljittämisen helpottamiseksi keräämme osallistujien yhteystiedot. Tiedot hävitetään kolmen viikon kuluttua tapahtumasta. Jos havaitset tapahtuman jälkeen koronaviruksen oireita, ota yhteys järjestäjiin. Voit ilmoittaa yhteystietosi osoitteessa: https://forms.gle/5vd7CUmBdq9Vez1W9 (kopioi linkki selaimen osoiteriville).

Mahdolliset joukkueita koskevissa kysymyksissä voitte lähestyä sähköpostilla joko Putkinotkon Joonas Virkkiä (joonas.v.virkki@helsinki.fi) tai Nefan Roope Kotiniemeä (roope.kotiniemi@helsinki.fi).
Muissa kysymyksissä parhaiten osaa auttaa Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja Sakari Katajamäki (sakari.katajamaki@finlit.fi).

Tapahtuman tiedot

3.10.2020 14.00 @ Seurasaaren juhlakenttä

Seurasaari, 00250

Helsinki

Lisätietoja:http://aleksiskivenseura.fi/naytosottelu-seurasaaressa-3-10-2020/