PERUTTU/ SIIRTYY KESÄLLE 2021, Orimattilan Teatteri: Seitsemän veljestä

PERUTTU

ORIMATTILAN TEATTERIN JÄTINPESÄN KESÄTEATTERISSA KESÄLLÄ 2020

ALEKSIS KIVEN SEITSEMÄN VELJESTÄ 150-VUOTISJUHLAESITYKSENÄ

Vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän Veljestä on yksi suomalaisen kirjallisuuden suurimmista merkkiteoksista, jota Orimattilan Teatteri kunnioittaa kesän juhlaesityksellään. Jätinpesän näytelmä on osa juhlavuoden virallista ohjelmistoa. Orimattilan teatterin esityksen ohjaa palkittu ohjaaja-näyttelijä Tapani Kalliomäki, jonka näytelmäsovituksia ja ohjauksia on nähty mm. Lahden kaupunginteatterissa ja Kotkan kaupunginteatterissa. Kesällä 2019 Kalliomäki ohjasi Orimattilan Teatterille kriitikoiden ylistämän ja teatterimme katsojaennätykseen yltäneen Työmiehen Vaimon. Kesällä 2020 Orimattilan Jätinpesässä on mahdollisuus nähdä yksi kirjallisuutemme rakastetuimmista teoksista Kalliomäen ohjaamana raikkaana sovituksena.

Seitsemän veljeksen teemat – moraali, solidaarisuus, itsenäistyminen – ovat ikiaikaisia ja siksi tämä kasvutarina nauttii myös klassikon asemasta. Veljekset ovat menneen ajan Daltonin veljekset tai Jesse James veljineen tai tämän ajan sosiaalihuollon ja yhteiskunnan ulkopuolelle pudonneet antisankarit. Seitsemän veljestä on koskettava, hulvaton ja vauhdikas tarina miehistä, jotka eivät tahtoneet kasvaa aikuisiksi yhteiskunnan asettamien normien mukaan, mutta se on myös tarina rakkauden ja sisäisen rauhan tavoittelusta.

Orimattilassa nähtävä versio on Aleksis Kiven kieltä kunnioittaen tehty vauhdikas fyysinen karnevaali, ja näyttämöllä nähdään huima yli 20 näyttelijän laulava ja liikkuva ensemble. Jätinpesässä on katettu katsomo, jossa näytellään säällä kuin säällä.

Tapahtuman tiedot

27.06.–8.8.2020 15.00–15.00 @ Jätinpesän kesäteatteri

Urheilutie 11, Orimattila

Orimattila

Lisätietoja:http://www.orimattilanteatteri.fi/ajankohtaista/kesa-2020-seitseman-veljesta/2020/02/16/

Lipputiedot: Liput 20/15€ Tiedustelut ja varaukset: myynti@orimattilanteatteri.fi

https://www.lippu.fi/